Weblog‎ > ‎

Cybercity/Telenor pålagt censur

indsendt 26. nov. 2009 11.00 af Kristian Møller Bodeholt   [ opdateret 9. jun. 2011 22.00 ]
Da jeg læste understående kendelse på newz.dk blev jeg lidt forundret, i det hele taget fordi jeg synes indgangsvinklen ikke er korrekt og fordi jeg generelt ikke går ind for censur.
Selvom jeg godt forstår at Cybercity/Telenor skal rette sig efter kendelsen og siden at siderne i en hvis grad indeholder ikke legalt materiale er det princippet bag måde sagen er kørt på som jeg finder forkert og ikke indirekte det juridiske i fildelingen, men selve blokeringen.
Københavns fogedrets kendelse af 25. oktober 2006(allofmp3.com), 15. august 2007(mp3sparks.com) og 29. januar 2008(thepiratebay.org) er Tele2 A/S (en del af Telenor) blevet pålagt at hindre vores kunders adgang til www.allofmp3.com, www.mp3sparks.com og www.thepiratebay.org.
Derfor valgte jeg at kontakte cybercity for at give min mening til kende.

Kære Cybercity/Telenor,

Jeg er kunde hos jer, og er meget utilfreds med at i blokerer for adgangen til forskellige internet sider i henhold til denne side: http://130.227.212.21/. Jeg synes at i tillader en industriel lobbyorganisation at bestemme hvilken information jeg skal have adgang til på internettet, uanset om det er lovligt eller ej. Og det vil få katastrofale følger hvis andre lobbyorganisationer følger samme strategi. Jeg vil gerne fortsat føle at jeg lever i Danmark, og ikke i Iran, Kina eller Burma.

Cybercity meldte ud til min store glæde at de ikke ville følge disse domme men jeg kan nu se at i har valgt at gøre det alligevel. Derfor beder jeg jer om straks at ophæve blokeringen. Eller vil jeg blive nødt til at skifte til en udbyder, der har mere respekt for ytringsfrihed og fri adgang til information.

Svaret kom hurtigt og var som jeg forventede.

Kære Kristian
Mange tak for din henvendelse vedrørende lukningen for adgang til ”thepiratebay.org” Landsretten stadfæstede november 2008 fogedrettens kendelse om Pirate Bay. Årsagen er ifølge Landsretten, at internetbrugere kan få adgang til ulovligt indhold som film og musik gennem hjemmesiden. Vi retter os naturligvis efter den dom, der er afsagt i retten. Cybercity er ikke en virksomhed, der bryder loven. Men vi er samtidig ikke helt enige i dommen og overvejer derfor at anke sagen til Højesteret. Vi håber, du har forståelse for, at vi retter os efter de afgørelser, der kommer fra domstolene.

Med venlig hilsen
Cybercity
Set ud fra overstående kunne det måske være relavant at det danske firma DtecNet nu har overtaget opgaven med at fange pirater for det amerikanske RIAA

Opdatering: Så er TDCs censurering også trådt i kraft.
Opdatering: Telenor viser at de som de eneste tør tage kampen op mod censureringen.
Opdatering: Samlet it-branche i skarp protest mod dansk internetcensur